Speelplek Jacob van Lennepplaats

Geplaatst op: 19 juli 2010, laatste aanpassing: 25 mei 2013

In 2013 wil de  gemeente in het Willemskwartier een groenere buurt en participerende bewoners.
Portaal heeft een idee om het plein 'te vergroenen'.
Bewoners zien het met enige reserve aan.

In 2010 is de heel slecht onderhouden houtsnipper-ondergrond vervangen door zand, niemand die het wilde. Eerst waait twee jaar het zand in de zomer je woning binnen, daarna groeit  het onkruid weer omdat er heel weinig onderhoud is.

speelplek 2013

 

GESCHIEDENIS
Vanaf de bouw van de woningen in 1980 lag hier een, al snel zwaar verwaarloosd, stuk groen waarin nogal wat afval werd gedumpt.

Klik hier voor de foto's uit 1994.

In 2007 zien we de kinderen (hieronder op de foto) in de speelplek op de Jacob van Lennepplaats. De speelplek is in 1994 aangelegd op verzoek van de bewoners.

2007
"De speelplek heeft al die jaren zijn diensten wel bewezen. Maar de laatste tijd is de speeltuin door de gemeente flink verwaarloosd. Er werd niet meer geschoffeld, de prullenbak puilde regelmatig uit, het schors is in al die tijd maar een keer vernieuwd, het hondenrooster is nooit schoongemaakt. In de avonduren wordt deze speelplek gedomineerd door oudere jongeren van buiten de Jacob van Lenneplaats. Kleinere kinderen voelen zich bedreigd en komen dan niet meer. De bewoners hebben nu genoeg van al deze verwaarlozing, de vervelende conclusie is dat ze deze speelplek liever kwijt dan rijk zijn. Neem het ze eens kwalijk."

inmiddels (2009) ligt hier geen boomschors maar zand