Thijmstraat klaar

Geplaatst op: 16 juli 2010, laatste aanpassing: 25 mei 2016

De Thijmstraat is in april 2016 opgeknapt en ligt er fris bij, tot aan de kruising Tollensstraat.

Opknap Tollensstraat volgt in 2017.
Mogelijk komt het laatste stuk Thijmstraat snel aan de beurt door a) toenemend gebruik fietsers van en naar de Annastraat vanaf de Tollensstraat en b) herstructurering van westzijde van het station (nieuwe tunneluitgang met nieuw perron 5-6) dus: goede fietsroute naar universiteit, HAN en ziekenhuis.

 

2016
Per 1 maart 2016 neemt Jorrit van "De Streekbakker" bakkerij Klaassen over en kunnen Jeanine en Ben Klaassen na 45 jaar broodbakken het wat rustiger aan gaan doen.

 

Vanaf 11 januari van 07.00 uur is de Thijmstraat tussen de Hofdijkstraat en Maerlantsstraat afgesloten. De Thijmstraat wordt heringericht. 
Dinsdag 12 januari worden de oude bomen omgezaagd, later door nieuwe vervangen.
Het werk zal in vier fases worden uitgevoerd;

later wordt het stuk Hofdijkstraat Brederostraat afgesloten,
daarna Brederostraat Tollensstraat.

Eind maart 2016 is het werk gereed.


2015
Zaterdagmiddag 23 mei is het Dichterspark geopend met een daverend parkfeestje, gedichten, kinderactiviteiten en een balonnenclown. Het parkje ligt op de hoek van de Thijstraat en Tollensstraat waar eerst de lagere school stond, en is het reultaat van een goede samenwerking tussen bewoners en gemeente.

2014

december
Plannen voor het Thijm Tollens parkje (waar de basisschool  -nu gesloopt-  stond) zijn bijna gereed,

nu nog een geschikte naam ervoor: weet u er een?

januari
De school zal worden gesloopt vanaf 19 januari, door Dusseldorp.
Over de inrichting (een parkje) zal een klankbordgroep nadenken.

Deze maand was er een informatie-avond over het opnieuw bestraten van de Thijmstraat van Tollensstraat tot Maerlantstraat, waarschijnlijk in 2015 - 2016.
 

2013

september  
18 september op de website van de gemeente Nijmegen, samengevat:

"Nijmegen besteedt de opbrengst van de verkoop van Heumensoord aan nieuwe groenprojecten. Op de hoek van de Tollensstraat/Thijmstraat in het Willemskwartier is een plek die niet meer bebouwd gaat worden."

maart
ProRail heeft uitbreiding aangevraagd zodat woningen van St.Annastraat tot Guido Gezellestraat mogelijk geluids-isolerende voorzieningen kunnen krijgen.

2012
september
Hoogbouwplannen afgekeurd in de Thijmstraat op de plaats van basisschool Tollensstraat 

augustus
Bakkerij Klaassen viert 25 jarig bestaan 

Nieuwbouw-woningen Thijmstraat (hoek Schonckstraat, Brederostraat, Hofdijkstraat) opgeleverd

2011
december
Nieuwbouw in de Thijmstraat, nummers 2 en 3, krijgen dakpannen en zullen ongeveer in de zomer van 2012 opgeleverd worden

oktober
Portaal zal de oude woningen in de Thijmstraat en verder in de wijk in groot onderhoud zetten, duurt drie jaar. Start: maart 2012 in de Ds. ter Haarstraat. De woningen kunnen weer 20 á 30 jaar mee. Ze krijgen, onder andere energielabel B. Onduidelijk is wanneer de woningen in de Thijmstraat aangepakt worden.

Op nr. 34 staat een proefwoning van Portaal, kun je zien hoe het ongeveer wordt.

Glasvezel wordt neergelegd en zal in november aangesloten worden in de woningen.
juli
De eerste nieuwbouwwoningen van plan 'Brederostraat' verrijzen aan de Thijmstraat.
mei
De basisschool (Groot Nijeveld) die tot maart 2011 in het gebouw zat is verhuisd naar voorzieningenhart 't Hert en heet nu Het Kleurrijk.

Tijdelijk zal een andere school één jaar er haar intrek nemen: Talita Koemi.

2010
In de Brederostraat (-Noord) is 60% van de woningen verkocht (30 stuks) en in december zal de aannemer (Van Grunsven) de palen in de grond laten slaan. Ook Kentalis (v/h Viataal) zal er bouwen (aan de Spieghelstraat).

2009
Fase 1 (Brederostraat-Zuid) is gereed, enkele van deze woningen staan aan de Thijmstraat: drie twee-onder-één-kap-woningen.