HERMESTERREIN

Geplaatst op: 22 november 2010, laatste aanpassing: 1 februari 2012


SSHN bouwt op HERMES-terrein
De Genestetlaan, Willemskwartier Nijmegen


een studentenflat (Galgenveld):
de nieuwbouw wordt minder hoog


Het terrein van de oude, gesloopte busremise Hermes (voorheen: Zuid-Ooster) aan de Genestetlaan is momenteel als trapveld en hangplek in gebruik: tijdelijk. Het wachten is op nieuwbouw. Aanvankelijk (2004) wilde de gemeente met Portaal in zee gaan om sjieke appartementen in hoogbouw te realiseren, de kredietcrisis gooide roet in het eten en nu (2011)  wil SSHN er bouwen.

 

Maar ook de nieuwe wet geluidshinder (2012) kan de bouw verhinderen: te dicht langs het spoor.
het huidige, tijdelijke trapveld (waar gaat dat heen?) alwaar de studentenappartementen komen

SSHN (studentenhuisvesting Nijmegen) heeft eind 2010 met de gemeente en een vijftal architecten de lijnen uitgezet om eind 2011 ("al zal het dit jaar -2011- misschien niet tot bouwen komen" aldus het wijkmanagement) te starten met de bouw van ruim 135 comfortabele studentenappartementjes (woon-en slaapkamer, natte cel, eigen ingang) aan de Genestetlaan (eigenlijk:aan de De GĂ©nestetlaan). Het appartementencomplex zal dan ook een variatie van vier tot zeven woonlagen tellen. Onduidelijk is nog of het parkeren halfverdiept gaat worden, van enige parkeerdruk is in dit deel van het Willemskwartier toch wel sprake! En studenten komen tegenwoordig ook met een auto en niet alleen maar op ouwe fietsen.

Ook het aangrenzende terrein (voorheen brandstoffenhandel Giesbertz) zal ooit bebouwd worden, het is echter in handen van "de NS" en er staan ook nog eens gebouwen die verhuurd worden, tot maart 2011. Daarna is de toekomst ongewis.

Vroeger:


het terrein direct ná de sloop van de busremise