De Genestetlaan

Geplaatst op: 9 april 2010, laatste aanpassing: 28 augustus 2017

De Genestetlaan

De Genestetlaan is vanaf 2007 de straat in het Willemskwartier waar het meest gebeurde. Er staan twee blokken beneden- en bovenwoningen uit de jaren zeventig en ook nieuwbouw (plan Dichtersplein). En de speeltuin: het Genestetje.
 

Er gebeurt soms zoveel dat we ook nog deze pagina 'nieuwe ontwikkelingen' hebben waar we nieuws bijhouden dat u niet op deze pagina vindt.

 

2017

Ondertussen is de bouw van Stuworld aan de Génestetlaan zomer 2016 gestart en de oplevering in juli en augustus 2017.
Opmerkelijk is dat Stuworld tegen afspraken in zeer hoge huren voor de mini-appartementjes vraagt. En de wethouder, heeft hij zich dan wél aan de afspraken met bewoners gehouden?
 

Rifki Holla, werkende jongere uit de wijk Willemskwartier, is al in 2015 samen met PvdA-raadslid G.Schellekens  in actie gekomen voor betaalbare huren bij Stuworld (radio Gelderland). Overigens maakt die actie méér los zoals ook bij studentenhuisvesting (SSHN) hier in De Gelderlander. HIER TVNijmegen1-interview uit 2015 met Rifki Holla en Wethouder Velthuis die beiden willen wil dat er in Nijmegen, dus zeker ook in het Willemskwartier aan de Génestetlaan, meer goedkope woningen komen voor jongeren met een kleine beurs:
huren tot € 403 per maand zou mooi zijn!


Hier interview met Rifki​ op TV Gelderland uit 2017.
Rifki is  weer te zien op tv: donderdag geinterviewd en nu op TV Nijmegen1, na 'Waalbrug'.
 

2016

De nieuwbouw aan de Genestetlaan startte in maart 2016
maandag 7 maart werd ge​​start met saneren van de grond, inrichten bouwplaats,  archeologisch onderzoek en omleggen van een gasleiding.

In juni werd het bouwvlak uitgegraven en de bouwkraan geplaatst.
De bouw duurt tot september 2016.

Voor de zomer start de werkelijke bouw, oplevering eind 2017.

2015

De loodsen aan de Génestetlaan worden gesloopt (FILMPJE)

nieuwbouw op dit terrein wordt een appartementencomplex gebouwd door Stuworld.
Start bouw begin 2016.

2014
Het goede nieuws is dat de overlast is afgenomen en de bewoners niet bij de pakken neerzitten: een aantal wil in de straat een leuk feestje bouwen, mekaar leren kennen en de jeugd iets bieden: zondag 24 augustus van 12:00 uur tot 16:00 uur is De Geneestetlaan "in Beweging" voor wijkbewoners.

 

in de De Génestetlaan wil Stuworld een appartementencomplex bouwen bedoeld voor kleine huishoudens: het complex zal aan de achterzijde van de winkels Willemsweg tot aan de speeltuin.
Bebouwing (loodsen,Rest-Art, fietswinkel) en grasveld met voetbalkuil verdwijnen.Onzeker is nog of dit project doorgaat, er is overleg tussen projectontwikkelaar en bewoners gaande. Ook zijn er weer onderhandelingen tussen gemeente, ontwikkelaar en NS geweest over de plaats en hoogte van het geluidsscherm en daarmee de parkeeroplossingen en verkeersbewegingen door de wijk.

 

2013

Veel slecht nieuws over 7 tot 11-jarige kinderen van een aantal gezinnen: zij terroriseren een stuk van de buurt. In 2012 was dat zo, dit jaar liep het de spuigaten uit en in 2014?
Veel hulpverleners in touw (éérste vraag aan geplaagde bewoners: willen jullie een cursus volgen?).

 

2012

maisonettes

 

De maisonettes worden opgeknapt, nieuwe voordeur en verfje, ook HR++ glas en andere entree.
Noodweer in het Willemskwartier, kijk eens op dit filmpje.
Lichtmasten en lantaarnpalen zijn inmiddels geplaatst op de twee voetbalplekken in de Genestetlaan. 
Het voetbalterrein achter de winkels is eindelijk autovrij gemaakt.
De Muus (later) en de ruimte ernaast zijn weer verhuurd.

 

2011

Speeltuin:er 1 november 2011 wil gemeente géén beheer (koffie, toilet en toezicht) van de speeltuin Het Genestetje meer. Gemeente vraagt nadrukkelijk bewoners zich te melden om als vrijwilligers te kijken of toezicht, sleutel toilet etc. overgenomen kan worden. Over het zwembadje moet nog goed nagedacht worden...

Actie tégen die bezuiniging is woensdag 5 oktober 2011 geweest;
FILMPJE (nieuws van TV-Nijmegen 1).
Resultaat is dat er blijft beheer blijft maar mínder uren per dag en niet in de weekends.
Overigens blijft speeltuin Beetsplein wel beheer houden, door de stenen voorziening aldaar.

Maisonettes: de centrale ketel gaat eruit, in november komt er per woning een eigen CV-ketel. Ook krijgt eindelijk iedere woning een eigen watermeter.


De Muus en de buren zijn verhuisd, de overige huurders op Giesbertz' terrein huren via een eigen stichting voorlopig van de nieuwe eigenaar.
Bert onderweg naar de Willemsweg, kijk hier.

2010
Bouwplannen:
-Huur Giesbertz-loodsen opgezegd en stuk spoor verwijderd (filmpje), gekocht van NS Poort door Explorius Vastgoedontwikkeling B.V., nog géén bouwplannen.
-Architect gekozen voor Hermesterrein waar studentenhuisvesting komt, bouwplannen vorderen niet. Gaat het ooit door?
-De Cruyff Court is klaar:
De gemeente Nijmegen heeft samen met de stichting Cruyff Courts een Cruyff Court aangelegd, een luxe variant van een trapveldje. De opening in november 2010 was een echt voetbal-en wijkfeest!

2009
In januari waren de twee voetbalplekken aan De Genestetlaan opgeknapt en feestelijk geopend. Nou ja, opgeknapt, de oude voetbalplek is nu nog steeds niet af.
In november horen wij van de gemeente dat zij graag een Cruyff Court aan De Genestetlaan wil. bewoners wordt gevraagd wat hun wens is.
Foto's 2009

RIFKI VOETBALTOERNOOI
Zaterdag 11 juli organiseerde Rifki Holla samen met Rochelle van den Broek voor de derde keer een voetbaltoernooi voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

2008

Aan het begin van De Genestetlaan lag eerst de Zuid-Ooster busremise (Hermesterrein). Klik hier om de ontwikkelingen aan de Genestetlaan te volgen.
Foto's 2007-2008


Foto's oud:

 

Geschiedenis

Cees de Vos vertelt over de De Génestetlaan in de  Noviomagus-website.