Peter Kregting

Geplaatst op: 23 december 2011, laatste aanpassing: 11 september 2017

Peter Kregting werkt 40 jaar als onderwijzer op Brede School Het Kleurrijk!
De kinderen besloten om vorige week als verrassing het gebouw van de school te versieren.
Na zijn PABO-opleiding begon Peter als invalkracht op de Fatimaschool, later heette de school Groot Nijeveld in de Tollensstraat 1. Hij staat voor de klas van groep 8.
De reacties op facebook zijn overweldigend;


Peter heeft geen facebook maar laat weten:
Allemaal ontzettend bedankt voor jullie reacties. 
Ik voel me nog net zo jong als 40 jaar geleden.
De tijd is voorbij gevlogen.
Nogmaals dank jullie wel.
Groetjes
Peter

 

 

 

Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen organisaties in de wijk op het gebied van onderwijs en zorg en welzijn, met als doel de onderwijs- en ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten.

 

Een drietal doelen geldt voor de meeste brede scholen: de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten, een doorgaande ontwikkelingslijn realiseren en een sluitend netwerk rond het kind creƫren. Onderwijs is in elk geval participant. Kinderopvang, welzijn, peuterspeelzaal, sport, cultuur, bibliotheek en andere instellingen kunnen ook een onderdeel van de brede school zijn.

Het ministerie van Onderwijs steunt de ontwikkeling van brede scholen. De brede school komt tot nu vooral voor in het basisonderwijs. Er zijn ongeveer 1000 brede scholen in het primair onderwijs en het aantal groeit harder dan ooit. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staat dat wordt gestreefd naar 1600 brede scholen aan het einde van de huidige kabinetsperiode. Zie voor meer informatie: www.bredeschool.nl

 

Basisschool Het Kleurrijk; wat info en de school-website.