Helmersstraat

Geplaatst op: 16 juli 2010, laatste aanpassing: 9 december 2015

De Helmersstraat

2015
De oude gasleiding wordt vervangen worden door plastic buis, aan de even nummers in de straat. De stoep wordt tot aan de Helmersstraat Deze is afgesloten op 10 december) opgebroken van 3 december tot ongeveer vrijdag 18 december, er komen loopplanken. Info bij de werklui en Frits,

of bel Liander 088-5426444

2011

Van september tot en met december 2011 start de 'gevelrenovatie'.
Het betreft groot onderhoud aan 93 woningen waarbij Portaal de kozijnen, ramen en deuren aan de voorkant en aan de achterkant vervangt. het betreft woningen aan de Ten Katestraat, Helmersstraat, Jacob Catsstraat, Da Costastraat en aan het Potgieterplein.

 

 

 

 

 

2010
Een (oud) filmpje van de Helmersstraat.

 

 

 

 

 

2009
De Helmersstraat is vaak terug te vinden op de pagina  Dichtersplein

 

JANUARI
Vanaf de Ten Katestraat zien we hier de Helmersstraat die nu wordt opgeknapt. Op de achtergrond de nieuwbouw aan het Dichtersplein.

 

Nieuwe bestrating aan het Potgieterplein

Inrichtingsplan Dichtersplein en omgeving

 

DECEMBER
Het trottoir en de parkeerplaatsen voor blok A in de Dr. Schaepmanstraat zijn aangelegd.
De rijweg blijft nog even een bouwweg omdat het bouwverkeer voor het appartementencomplex daar gebruik van maakt.
In de Pater van Meursstraat zijn de parkeerplaatsen en het trottoir aangebracht. De rijweg is meteen meegenomen, zodat er zo min mogelijk overlast was voor de huidige en toekomstige bewoners.

NOVEMBER
ondertekening van het huurcontract van de eerste woningen aan het Dichtersplein.

Toekomstige bewoners van De Genestetlaan en de Pater van Meursstraat konden hun nieuwe woningen komen bekijken. Daar hebben we een diashow van.
5 september: bezichtiging aan de Da Costastraat en
30 oktober: Pater van Meursstraat is aan de beurt.

OKTOBER
De nieuwbouw en herinrichting van het Dichtersplein hebben ook gevolgen voor de omliggende straten. Zo verdwenen deze week de dertien bomen aan de Helmersstraat, en ook een paar aan het Potgieterplein. Ook de plantenbakken en de muurtjes aan het Potgieterplein moeten eraan geloven. Deze hele omgeving wordt namelijk opnieuw ingericht: het wordt een voetgangersgebied. Dat betekent dat auto's er niet doorheen kunnen. Lekker rustig en veilg dus. Er komt nieuwe bestrating, er worden bankjes geplaatst en gelukkig komen er ook nieuwe bomen terug. Zoals het er nu allemaal bij ligt, is het namelijk nogal een kale boel.

Kijkt u ook eens bij De Genestetlaan. Daar zijn bewoners en gemeente bezig met een herinrichting: het trapveldje zal worden opgeknapt, de JOP (Jongeren Hang Plek) wordt verplaatst en het nu nog kale Hermes-terrein krijgt een tijdelijke inrichting tot er nieuwbouw gaat plaatsvinden. Op donderdag 8 november om 17.00 uur is er een vergadering in De Vrijbuiter over deze zaken. U bent van harte welkom.

SEPTEMBER
Op vijf september was er een eerste bezichtiging en op dertig oktober een tweede van de nieuwe woningen (blokken A en B, Da Costastraat en Pater van Meursstraat) aan het Dichtersplein, voor de toekomstige bewoners.
Er is ondertussen een plan voor de aankleding van de openbare ruimte in het nieuwbouwgebied van het Dichtersplein. Klik op het onderstaande plaatje om dit plan te bekijken (pdf-document, wordt geopend in Acrobat Reader):

p

AUGUSTUS
Foto's van de bouw van het Dichtersplein vindt u hier.
Maandagavond 24 september werd er in De Vrijbuiter gepraat over de openbare ruimte tussen van het Dichtersplein. Het was een drukbezochte avond en de bezoekers waren verdraaide mondig. Later meer.
Ook een stukje openbare ruimte: de driehoek rechtsboven op de tekening. Van belang voor zowel de nieuwe als de "oude" bewoners. Wilt u hier iets over zeggen? Bel Ferry van de wijkraad (06-14028364).

Foto's van de beginfase vindt u in deze diashow.
De mensen die de woningen maken, vindt u hier.

JANUARI 2007
De bouw op het Dichtersplein en omgeving is begin 2007 van start gegaan.
Woensdag 14 december vond de afronding van deze sloop plaats. Er was een bijeenkomst voor oudbewoners, opgeluisterd met diverse feestelijkheden. Het laatste huis werd, onder professionele begeleiding van de echte slopers, 'platgemaakt' door wethouder Paul Depla (nou ja, een stukje ervan dan). Daarna maakte de kraanmachinist er helemaal korte metten mee.

Na afloop kon er genoten worden van een optreden van de Showbusters, bestaande uit Johan Bouquet en Jacques Kloes (de laatste is ondermeer bekend als ex-zanger van de Dizzy Man's Band). Ze zetten een spetterende en humoristische act neer, met imitaties van onder andere Pavarotti, de Blues Brothers, Aretha Franklin en Koos Albers.
(Koos had een wereldprimeur: hij is in Tiel geweest, bij Jomanda, en kan nu weer lopen!)
Onder de knop 14 december vindt u een fotoreportage van deze dag die aan de ene kant wat treurig was, vanwege het definitieve afscheid van een stuk verleden, maar van de andere kant toch wel feestelijk vanwege de nieuwbouw die ervoor in de plaats komt.
De eerste paal voor de nieuwbouw aan het Dichtersplein werd geslagen op donderdag 16 november om vier uur 's middags.

Het hele huizenblok, begrensd door De Genestetlaan, Pater van Meursstraat en Dr. Schaepmanstraat is ondertussen gesloopt. Een fotoreportage van de sloop vindt u hier.

a

situatie maart 2007

Schuilkelder aan het Potgieterplein

Gevonden voorwerp, aangetroffen tijdens de aanleg van de nieuwe riolering