FOTO'S BOEKPRESENTATIE WILLEMSKWARTIER

Geplaatst op: 18 mei 2011, laatste aanpassing: 3 februari 2017

Zaterdag 21 mei 2011 was de boekpresentatie van weer een boek over het Willemskwartier: 'na aan het hart'.
Het boek is te koop bij computerruimte 't Hert, na 12:00 uur. Prijs € 12,50.
Of mail naar willemskwartiernijmegn@gmail.com , dan sturen we 't op (kosten boek en verzenden zijn dan € 20). 
 Klik verder om de foto's beneden te bekijken!Het boek is het vierde in een reeks boeken over het Willemskwartier die allemaal zijn geschreven door Angeline van der Donk. Zij is een inmiddels gepensioneerde lerares van de basisschool. Op de Fatima-school aan de Tollensstraat is zij in januari 1971 begonnen.

Alle boeken gaan over de geschiedenis van het Willemskwartier. Alle eerdere boeken over de vroegere geschiedenis; dit nieuwe boek gaat grotendeels over wat minder lang geleden, vanaf 1970 ongeveer tot aan nu. Maar ook de Tweede Wereldoorlog komt er nog in voor en op sommige punten begint het bij het begin, het ontstaan van de wijk in 1920.

Dit keer was het Wijkraad Willemskwartier die haar heeft gevraagd het boek te maken, met hulp van Peter Flierman, de man die eerder foto-exposities in De Vrijbuiter verzorgde en Henny Franssen die graag het Nijmeegs Archief doorspit en zelf over een deel van het archief van Woningcorporatie Portaal beschikt. Dankzij hem verschenen de historische verhalen over de wijk in eerdere Opweg-kranten. De ‘opdracht’ kwam minder dan een jaar geleden en het streven was het boek bij de opening van ’t Hert te laten verschijnen. En dat is gelukt.

Anders dan het eerste boek wordt dit geen weggevertje. Alleen de auteurs krijgen als beloning een paar exemplaren. "Willemskwartier na aan het hart" is vanaf 23 mei voor € 12,50 te koop bij computerruimte in 't Hert (vanaf 12:00 uur). Of mail naar willemskwartiernijmegn@gmail.com , dan sturen we 't op (kosten boek en verzenden zijn dan € 20). Ook bij het beheer van ’t Hert zal het boek te koop zijn. De drukker is via Opweg betaald uit een lening van het gemeentelijk wijkenbudget. En die moet worden terugbetaald.


Foto's boekpresentatie 21 mei 2011


 Klik op een foto om een grotere versie te zien.


 

TV Nijmegen1 heeft in de nieuwsuitzending van 23 mei 2011 aandacht besteed aan het boek, kijk hier op 07:55.