PASTORIE

Geplaatst op: 30 januari 2011, laatste aanpassing: 16 juli 2013

De 'oude' pastorie, voorheen eigendom van de kerk, is nu (2008) van Meeus vastgoed en wordt niet gesloopt maar verbouwd voor huur door RIBW Nijmegen.
Eind 2011 is gestart met verbouw (en aanbouw) tot 21 zorgappartementjes voor verhuur aan RIBW Rivierenland. De krakers zijn in november verhuisd.  Aan de achterzijde wordt een nieuw stuk met twee woonlagen gebouwd.

In de achtertuin van de voormalige pastorie wordt nieuwgebouwd: tot bijna aan de bomenrij zullen twee woonlagen komen.
Bouwbedrijf Meuwsen  gaat in december 2011 aan de slag.

De voortuin van de oude pastorie is inmiddels kaalgemaakt om de Stoppendaalstraat neer te leggen: aan deze straat bouwt Portaal een nieuw huurappartementencomplex (gereed in 2012)

 


de voormalige pastorie.

Wij dachten in april 2007 dat de pastorie verkocht zou zijn. Dat blijkt echter nog niet het geval.
Hoe het verder gaat, leest u in de toekomst op deze website:
Meeus koopt het en RIBW gaat het huren. 

 Op dit moment gaat het gerucht dat het pand aan particulieren verkocht zal worden. We maakten de gemeente en Portaal (zij willen dit gebied ontwikkelen, bebouwen) hierop attent, maar er niets van hen gehoord: hebben zij dan geen interesse?

De pastorie is in 2008 verkocht, maar niet aan een particulier. De nieuwe eigenaar is Meeus vastgoedontwikkelaar en er gaan geruchten dat er een of andere zorgorganisatie van het pand gebruik gaat maken.

Anno oktober 2009 is er niet méér bekend: de bewoners zitten er nog en een zorginstelling is niet gesignaleerd op de Tollensstraat.
Maar ehhh, gemeente heeft nu ineens wél interesse; er móet nu wel een stuk grond van de pastorie kopen om een straat aan te leggen voor de ontsluiting voor een nieuwbouwappartement. Tja, dat kost natuurlijk best wat.

Ja, in 2010 horen we (weer geruchten) dat de zorginstantie Kentalis hier (zorg-)appartementjes wil. Kentalis (06-50516111) reageert namelijk niet op mails. Hopelijk integreren ze straks wel een beetje hier in de wijk...al die eilandjes, daar zit niemand op te wachten.

In 2011 meldt het wijkmanagement Nijmegen zich dat Pluryn...juist; maar dat blijkt later onjuist. Het is RIBW Riviernland, die de zorgappartementjes laat neerzetten en huurt.

In ieder geval ziet u hieronder foto's uit 2008 van de pastoriekapel.

Deze tijdelijke bewoner zal zomer 2009 moeten verhuizen. De nieuwe eigenaar gaat het pand namelijk verbouwen voor de huurder.