parkeren in Willemskwartier

in
Geplaatst op: 27 augustus 2010, laatste aanpassing: 28 juli 2017

Achter de ALDI is sinds januari 2011 betaald parkeren ingevoerd om langparkeerders te weren: dat heeft geholpen:
nu wordt elders in de wijk geparkeerd.


Een enquete over betaald parkeren tot aan de Thijmstraat volgde eind 2011.
Resultaat: géén betaald parkeren in het Willemskwartier.
 

 

2017
Ongenoegen bij deel bewoners Willemskwartier over langparkeerders uit andere buurten;ook ná vijf, zes uur in de avond staan er geparkeerde auto's tot 's-ochtends:
deze worden afgelost door de ROC- en stationbezoekers tot eind van de werkdag.
 

2013
Betaald parkeren bij de buren (Bottendaal, centrum) en per 14 januari 2013 óók nog eens betalen ná zes uur 's-avonds.


2012
Ná de enquete over betaald parkeren zou Gemeente Nijmegen in februari/ maart 2012 bewoners weer een brief sturen met de uitslag en verdere gang van zaken omtrent het parkeren in de wijk;

hoe nu verder?

"te weinig respons voor doelgericht beleid op actie gemeente dus besluit gemeente geen actie te ondernemen..." zo begrijpt de Wijkraad Willemskwartier van de gemeente.

2011

Sinds januari 2011 is het parkeerterrein achter de Aldi betaald parkeren van 9.00-16.00 uur en met een starttarief van € 0,50, omdat ondernemers aan de Willemsweg klaagden over dit overvolle parkeerterrein dat veelvuldig en langdurig gebruikt werd door bezoekers aan de binnenstad. Dit regime is ook doorgevoerd op de Willemsweg tussen de Graafseweg en de Genestetlaan. Er kunnen momenteel geen vergunningen worden aangevraagd voor het deel waar betaald parkeren geldt.
BETAALD PARKEREN MET VERGUNNINGEN ?

In augustus (dat werd dan 1 september) 2011 ontvangen de bewoners van het Willemskwartier een enquete van de gemeente Nijmegen. Deze enquete is bedoeld om het draagvlak te meten in de wijk of men betaald parkeren wil met vergunningen. Als meer dan 50% van de respondenten voor invoering van betaald parkeren is, dan zal de gemeente dit invoeren. Afhankelijk van de uitslag wordt gekeken naar de grenzen van de invoering en wordt ook gekeken naar het betaalde deel van de Willemsweg en het terrein achter de Aldi. De Willemsweg zal altijd betaald parkeren blijven. Over het terrein achter de Aldi moet de gemeente nog een standpunt innemen. 
WELK DEEL VAN DE WIJK ?
Het betreft het gebied Tollensstraat, Thijmstraat, De Genestetlaan en Da Costastraat.
Tuurlijk krijgen mensen buiten dit gebied te maken met méér parkeeroverlast (nogmaals, zie verhaal ondernemers hierboven) omdat het bij hen gratis is...
BEZWAAR ?
MEE EENS ?
Laat het de Gemeente weten.
Het helpt als meer mensen gaan klagen over parkeeroverlast in hun straat wanneer het buiten het genoemde gebied is: per 'geval' moeten er immers 20 klachten zijn.
ENQUETE ! U kon laten weten wat u er van vindt.
UITSLAG: "onbekend", er is te weinig binnengekomen (lang geen 30% van de vereiste respondanten stuurde de enquete terug en zij waren meerendeels ook nog eens tegen parkeervergunningen) dus...officieus géén betaald parkeren.
(Zie hieronder de twee artikelen Nijmegen Oost en Nijmegen West).
STANDPUNT GEMEENTE ....?
ANDERE ACTUELE PARKEERVERGUNNING-LOKATIES,
we vonden vergelijkbare onderwerpen in De Gelderlander (digitaal) Nijmegen:      
PARKEREN IN OOST-enquête gemeente in Nijmegen Oost; klik hier
PARKEREN IN WEST-enquête gemeente in Nijmegen West; klik hier
 

De wijkmanager waar u contact mee op kan nemen:

  • e-mail: m.hooijman@nijmegen.nl
  • postadres: Gemeente Nijmegen, postbus 9105,
    6500 HG Nijmegen
    tel. (024) 329 96 57