overlast en inval drugswoning

Geplaatst op: 11 mei 2012, laatste aanpassing: 22 oktober 2017

De oude, verslaafde drugsdealer uit de Jacob Catsstraat heeft een jaar cel gekregen en moet ook onder behandeling. Als hij vrij komt, krijgt hij ergens een seniorenwoning.
Hoe gaat het verder nadat 27 juni 2017 de politie er een inval deed? "Slecht" aldus zijn advocaat, hij is geen dealer en hij herinnert zich weinig. "De rust teruggekeerd", zeggen buurtbewoners  opgelucht in De Gelderlander 
(drugspand staat NIET op de foto)De inval was een gezamenlijke aanpak door politie, gemeente en woningcorporatie. 

 

Dinsdagavond 27 juni 2017: dat was  effe schrikken, politie in actie met een stuk of 8 agenten, twee politiebussen en een motoragent. Met een ijzeren staaf werd de deur van de dealer op de Jacob Catsstraat  ingeramt en de dealer is als verdachte  in de boeien afgevoerd. Er is onderzoek in het huis verricht en hier werd 300 gram coca├»ne en 15 gram versnijdingsmiddel gevonden, weegschaaltjes, plastic zakjes en een bedrag van 2.500 euro . Een stroomstootwapen en een busje pepperspray lagen in de muurkast.
Zou deze man die zoveel en zolang overlast veroorzaakte in het Willemskwartier nu toch de bak ingaan en uit zijn huis gezet worden? 

Het stoorde bewoners in het Willemkwartier al heel lang: tien, twintig jaar werd er gedeald op het bewuste adres en bewoners kregen het niet voor elkaar om politie, gemeente of Portaal adequaat te laten optreden.

Dinsdag 22 november 2016 om 19:30 startten bewoners uit het westelijk deel van 't Willemskwartier het gesprek met Portaal, gemeente, politie en Bureau Toezicht & Handhaving. Het ging over woningtoewijzing, overlast bestrijding, verloedering en veiligheid op straat  rondom het Potgieterplein (tussen Da Costastraat, Genestetlaan en Willemsweg).


Eerder, op 11 oktober 2016 heeft er op verzoek van een aantal bewoners een gesprek plaatsgevonden met de wijkraad Willemskwartier (organisator op verzoek) en Portaal. Reden voor dit gesprek was dat bewoners zich zorgen maken over de sfeer in de wijk. Er werden een aantal zaken benoemd; zoals woningtoewijzing, overlast bestrijding, verloedering van het Potgieterplein en veiligheid op straat. Aan het einde van deze avond is er afgesproken dat dit eerste overleg een vervolg krijgt:

Dus  organiseerde Portaal op verzoek van deze verontruste bewoners op dinsdag 22 novembereen breder overleg waar ook Politie (wijkagent Olaf Kakerissa) en Gemeente Nijmegen (wijkmanager Marian Hooijman en wijkbeheerder Rob van de Wetering) aanwezig waren. 

Inmiddels (juni 2017)zijn volop gesprekken aan de gang tussen bewoners, Wijkraad en gemeente en wil ook de Wijkraad in gesprek gaan met de wijkagent over de afgelopen drugspand-invallen.