overlast en inval drugswoning

Geplaatst op: 11 mei 2012, laatste aanpassing: 29 juli 2017

Op 27 juni 2017 is het drugspand Jacob Catsstraat opgerold,  "een gezamenlijke aanpak door politie, gemeente en woningcorporatie. Sinds de arrestatie van de bejaarde drugsdealer is de rust teruggekeerd, zeggen buurtbewoners opgelucht" aldus De Gelderlander op 12 juli: "overlast werd niet of nauwelijks gemeld". De man wordt zijn (huur)huis uitgezet en nog 90 dagen in hechtenis gehouden.
 (drugspand staat NIET op de foto)

 

Dinsdagavond 27 juni 2017: dat was  effe schrikken, politie in actie met een stuk of 8 agenten, twee politiebussen en een motoragent. Met een ijzeren staaf werd de deur van de dealer op de Jacob Catsstraat  ingeramt en de dealer is als verdachte  in de boeien afgevoerd. Er is onderzoek in het huis verricht .
Zou deze man die zoveel en zolang overlast veroorzaakte in het Willemskwartier nu toch de bak ingaan en uit zijn huis gezet worden? 

Het stoorde bewoners in het Willemkwartier al heel lang: tien, twintig jaar werd er gedeald op het bewuste adres en bewoners kregen het niet voor elkaar om politie, gemeente of Portaal adequaat te laten optreden.

Dinsdag 22 november 2016 om 19:30 startten bewoners uit het westelijk deel van 't Willemskwartier het gesprek met Portaal, gemeente, politie en Bureau Toezicht & Handhaving. Het ging over woningtoewijzing, overlast bestrijding, verloedering en veiligheid op straat  rondom het Potgieterplein (tussen Da Costastraat, Genestetlaan en Willemsweg).


Eerder, op 11 oktober 2016 heeft er op verzoek van een aantal bewoners een gesprek plaatsgevonden met de wijkraad Willemskwartier (organisator op verzoek) en Portaal. Reden voor dit gesprek was dat bewoners zich zorgen maken over de sfeer in de wijk. Er werden een aantal zaken benoemd; zoals woningtoewijzing, overlast bestrijding, verloedering van het Potgieterplein en veiligheid op straat. Aan het einde van deze avond is er afgesproken dat dit eerste overleg een vervolg krijgt:

Dus  organiseerde Portaal op verzoek van deze verontruste bewoners op dinsdag 22 novembereen breder overleg waar ook Politie (wijkagent Olaf Kakerissa) en Gemeente Nijmegen (wijkmanager Marian Hooijman en wijkbeheerder Rob van de Wetering) aanwezig waren. 

Inmiddels (juni 2017)zijn volop gesprekken aan de gang tussen bewoners, Wijkraad en gemeente en wil ook de Wijkraad in gesprek gaan met de wijkagent over de afgelopen drugspand-invallen.