nieuwbouw De Génestetlaan

Geplaatst op: 2 april 2014, laatste aanpassing: 23 november 2017

Brandje in de nieuwbouw, in oktober; Oorzaak ws kortsluiting. In een van de appartementen op de begane grond is  brand ontstaan. De hulpdiensten waren snel aanwezig, al nam de brandweer een verkeerde afslag. Foutje.... Het vuur werd snel geblust. De publieke belangstelling was uiteraard groot.

Dit complex huurwoningen voor jongere werkenden is per 2 oktober 2017 opgeleverd: FILMPJE.

De Wijkraad Willemskwartier nam eerder met een groepje wijkbewoners uit #willemskwartier een kijkje in de nieuwbouw van Stuworld, rondgeleid door bouwer Bas van de Ven. Het buitenterrein is bij daglicht toegankelijk voor omwonenden, bijvoorbeeld om binnendoor naar de Aldi door te steken. In- en uitgang van de 'peperdure' parkeergarage ligt bij het parkeerterrein achter de Aldi. Kwaliteit van de nieuwbouw, de voorzieningen in de appartementen en de algehele uitstraling lieten een positieve indruk achter: een aanwinst voor de wijk.

Kom je uit het Willemskwartier, woon je er nu en ben je ouder dan 23 en werk je, dan kun je wat makkelijker aanmerking komen vooreen appartement.  Vermeld op je mail in ieder geval je naam, contactgegevens, huidige woonadres, schrijf een korte introductie van jezelf m.b.t. je dagbesteding (student, werkende, etc.) en geef je geboortedatum:
Stuworld mailen kan naar info@stuworld.nl
Bellen kan ook: 088 3110000 (gratis).


Consternatie: de kleine appartementjes doen  € 710,- excl.,
de grotere kosten € 1.253 excl. Hoe zit dat precies?

De Wijkraad constateert dat werkenden met minimumloon en huursubsidie inderdaad voor zo'n 400 euro in een klein appartement gerieflijk kunnen wonen.
 

"Deze yuppenschil is onbetaalbaar voor de jongeren uit deze wijk" (artikel De Gelderlander, april 2017). Reactie wethouder: "bedonderd".
"Mag dat eigenlijk allemaal?" (De Gelderlander, april 2017).

 

Foto's van de bouw in september 2017:

 

nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan


 


Huurprijzen 
De studio’s hebben allemaal een huurprijs van € 710,00 per maand exclusief servicekosten.
De appartementen variëren afhankelijk van de oppervlakte van € 755,51 tot en met een bedrag van € 1253,00 voor de grootste woningen.

Huurtoeslag – Op de studio’s van € 710,- kan vanaf 23 jaar en ouder huurtoeslag aangevraagd worden. Op alle andere woningen niet. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij u naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft en de feitelijke kosten nog niet bekent zijn.

Wasserette – in het gebouw is een wasserette aanwezig. De kosten voor een wasbeurt bedragen € 3,80 per keer, voor een droogbeurt € 2,80 per keer.  Voor een bedrag van € 14,- per maand kan eventueel ook een pakket van 50x was- en 30x droogbeurten per jaar worden ingekocht.
   

De studio’s - Alle studio’s beschikken over een eigen luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur en een badkamer met hangtoilet, wastafel en douche met glazen douchewand. Verder beschikken alle studio’s over centrale verwarming, glasvezel internet aansluiting en een intercomsysteem. Bewoners van de studio’s kunnen tegen meerprijs gebruik maken van de wasserette. Een aantal studio’s beschikken over balkon. De studio’s worden met witte afgewerkte muren opgeleverd en zijn dus direct klaar om in te trekken.
De appartementen - Alle appartementen betreffen 2 kamer appartementen en hebben een eigen luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur en een badkamer met wastafel en douche met glazen douchewand. In de gang bevindt zich nog een toilet met fonteintje. De appartementen hebben een ruime slaapkamer. Verder beschikken alle appartementen over centrale verwarming, glasvezel internet aansluiting en een intercomsysteem. De appartementen hebben in tegenstelling tot de studio’s wel de mogelijkheid tot aansluiten wasmachine en droger maar indien gewenst kan eveneens tegen meerprijs gebruik gemaakt worden van de wasserette. Een aantal appartementen beschikken over balkon of eigen buitenruimte. De appartementen worden met witte afgewerkte muren opgeleverd en zijn dus direct klaar om in te trekken,  

 

aldus Stuworld.


In februari 2017 is de bouw van Stuworld met behulp van een flinke hijskraan (FILMPJE) al flink gevorderd.

 

FILMPJES

september 2015 sloop loodsen

oktober 2015  steenvergruizer

juli 2016  betonstort fundering

augustus 2016 bouw grote kraan

 

info van Stuworld:


"In Nijmegen realiseert Stuworld aan de Génestetlaan 228 zelfstandige studio’s en appartementen voor alle doelgroepen. De Genestetlaan ligt hemelsbreed op 1000 meter afstand van het centraal station.
In 2 tegenover elkaar gelegen gebouwen op een afgesloten terrein met ruime binnentuin, worden 140 studio’s en 88 ruime appartementen gerealiseerd en hoogwaardig afgewerkt. De oplevering vind plaats rond 1 juli. De studio’s hebben een afmeting van 28 tot en met 38 vierkante meter, de appartementen variëren in afmeting van 41 vierkante meter tot en met 125 vierkante meter. Het complex heeft een eigen wasserette (tegen gunstig tarief), fietsenstalling, gemeenschappelijke buitenruimte en 150 overdekte inpandige parkeerplaatsen op eigen afgesloten terrein die los bij te huren zijn. Verder is het complex voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem. In het gebouw is een lift aanwezig".

 

nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan

2015

Wijkraad Willemskwartier en omwonenden zijn volop in gesprek met projectontwikkelaar, politiek en gemeente om een goed resultaat voor de nieuwbouw te behalen;
de bouw is origineel opgezet als (ongeveer) 40 vierkante meterwoningkjes voor éénpersoonshuishoudens.
Wijkraad Willemskwartier wil hier met een mix van betaalbare kleine én kleinere woningen met een doordacht toewijzingsbeleid voor (werkende) jongeren, óók uit de wijk zelf en daarmee zorgen we dat het Willemskwartier een bruisende, vernieuwde buurt erbij krijgt .

Een goed verhuur- en beheerplan staat voor leefbaarheid, sociale veiligheid. 
Voor iedereen een beter woongenot.
Start bouw maart-juni 2016, oplevering zomer 2017.

Stuworld en gemeente staan hier niet afkerig tegenover maar wat het resultaat gaat worden is ongewis.
Bewoners hebben inmiddels Stuworld-projecten bekeken en met de projectontwikkelaar en architect gesproken, waar zij overwegend positief geluid lieten horen over bouwplan en buitenruimte.
Meedoen in de gesprekken met Stuworld? Bel de bewoners ofwel de Wijkraad van het Willemskwartier (Ferry: 06-14028364) 

Woensdagavond 21 oktober 2015 sprak de Wijkraad Willemskwartier tijdens de Burgerronde op het Stadhuis (Leest en kijkt u hier even mee?) en ook woensdagavond 25 november voerden zij het woord voor de bewoners uit het Willemskwartier.

 Info  alhier en met dit FILMPJE

 

In de De Génestetlaan komen 225 kleine(re) woningen  voor vooral éénpersoonshuishoudens. Het complex komt aan de achterzijde van de winkels Willemsweg tot aan de Cruyff-Court, de loodsen, Rest-Art, fietswinkel HéJo  en 't grasveld met JOP zijn daar inmiddels verdwenen.

 

Schetsen en plattegronden 2015

nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan
nieuwbouw De Génestetlaan

 

 

 

Verlanglijstje van bewoners 2015  (verwoord door de Wijkraad Willemskwartier) is
-goede, veilige inrichting van (het terrein om) het complex
-een minimix aan woningen 
-betaalbaar (kleinere woning á  €500 en klein á €650)
-voor werkende jongeren (vanaf 23 jaar), ouderen vanaf 55 jaar,
-voor pakweg 50 tot 60 Willemskwartierders

 

-Bewoners
"Het is duidelijk geworden dat de te bouwen appartementen verhuurd worden met een huurprijs onder de aftoppingsgrens (huursubsidie). Uiteraard is dit feit van grote invloed om de toekomstige bewoning: welk deel van de ‘huurmarkt’ heeft interesse in een dergelijk huurappartement?
Bij alle nieuwbouw die er de laatste jaren in de wijk heeft plaatsgevonden, vonden de bewoners die actief bij de voorbereidingen en plannen voor de nieuwbouw betrokken zijn geweest, dat het eigen karakter van het Willemskwartier zoveel mogelijk behouden moest blijven. Saillant detail hierbij is dat van de gebouwde koopwoningen in de wijk er precies één gekocht is door bewoners uit de wijk die eerder van Portaal huurden. Dat zegt iets over de draagkracht van bewoners van de wijk. Huur onder de aftoppingsgrens is dus in elk geval in overeenstemming met een groot deel van de overige bewoning. Ook van het appartementencomplex aan de andere kant van de De Génestetlaan is er geen enkele door bewoners gekocht, maar uitsluitend door mensen van buiten de wijk.
Daar is niets op tegen. Van belang voor de wijk is vooral dat er mensen komen wonen die ‘iets’ met de wijk ‘hebben’, er zich een beetje voor interesseren en geen hechte en gesloten groep gaan vormen. Dus niet uitsluitend ‘studenten’, geen leden van een paar families , niet allemaal dezelfde afkomst en we hebben begrepen dat het ook geen verzorgingsflat wordt. Ook geen bewoners van een of andere instelling voor gehandicapten die zelfstandig kunnen wonen, niet omdat we iets tegen deze mensen hebben, maar van een dergelijke bewoning is er in het Willemskwartier al uitgebreid sprake in de Pater van Meursstraat, de Spieghelstraat en de Tollensstraat.

Een gemêleerde bewoning dus, waarop het voorlopige plan om appartementen met verschillende volumes die tot op zekere hoogte uitwisselbaar worden en onderling verbonden tot een groter geheel, goed kan aansluiten.
Tenslotte is het aantal appartementen dat gebouwd gaat worden van belang, voor omwonenden, voor huurders en voor de verhuurder. Voor omwonenden en huurders is de omvang van het complex van belang in verband extra verkeersbewegingen, maar vooral ook met de indruk van ‘massaliteit’ en anonimiteit die het geheel gaat maken. En de toekomstige verhuurder moet uiteraard zijn eigen bedrijfsvoering in de gaten houden. Het aantal appartementen, de te verwachten huuropbrengsten en de omvang van de bouwkosten houden onderling nauw verband.

-Huurprijs
Onze vraag aan de ontwikkelaar is of er bij de keuze voor het segment van de ‘huurmarkt’, dus voor een huur onder de aftoppingsgrens, ook rekening is gehouden met mogelijke regeringsmaatregelen en bezuinigingen m.b.t. de huursubsidie. Die toekomst is natuurlijk nog niet bekend, maar we willen er voor pleiten dat nog eens goed gekeken wordt of in de toekomst het grotere appartement niet relatief goedkoper zal blijven, dan het kleinere appartement. Zou de huurprijs van het kleine appartement momenteel € 550,- zijn, het grotere appartement kan, beneden de aftopping, niet veel meer dan € 650,- aan huur opbrengen, terwijl die extra € 100,- per maand misschien wel voor ½ keer grotere oppervlakte ‘staan’. Wanneer de huurmarkt mogelijk ‘vrij’ wordt en huren afhankelijk worden van de inkomsten van huurders, zullen grotere appartementen relatief goedkoper blijven dan kleinere. We willen hiermee dus pleiten voor een ook in de toekomst rendabele verhuur voor bewoners met de draagkracht van de wijk op dit moment. Gelet op de liberale koers van de regering is het risico dat bij een groot aantal kleine appartementen een deel ervan leeg blijft omdat het onbetaalbaar wordt of onaantrekkelijk voor bewoners die er wel de draagkracht voor zouden hebben. Kort gezegd: het te kiezen aantal appartementen heeft ook grote invloed op de misschien al zeer nabije toekomst van huurmarkt en Willemskwartier.

-Tegengaan overlast
"Sinds tien of elf jaar staat achter het voetbalveld op het voormalige Hermes-terrein de JOP. Het feit dat deze JOP daar staat is zeker niet de oorzaak van de jarenlange overlast, want de JOP heeft er niet altijd gestaan en stond ook ooit aan de andere kant van de speeltuin. Het gaat in de regel om drugsoverlast, meestal komend vanaf de Willemsweg, en slechts voor een klein deel door bewoners van de wijk. Betrokkenen komen ook van elders. Een en ander vindt met name gedurende de zomermaanden plaats, soms tot heel diep in de nacht, tot de vroege morgen aan toe met bijkomend geluidsoverlast en intimidatie van bewoners.

In 2013 is er in samenspraak met bewoners met bewakingscamera’s, extra toezicht en huisbezoeken tegen opgetreden en dat heeft tot resultaat geleid. Of de overlast daarmee tot het verleden behoort, moet worden afgewacht.

Dat op een nu nog grotendeels leeg, en weinig gebruikt terrein (op het voetbalveld wordt bijna nooit gespeeld sinds het Cruyff-court het oude speelveldje heeft vervangen), naast het oude loodsterrein (waar ’s avonds en ’s nachts niemand is) woningen worden gebouwd, is niet de garantie dat er geen overlast meer zal zijn. De aanwezigheid van bewoners tegenover dit terrein heeft er immers ook geen einde aan gemaakt. Ook de bewoners van het nieuwe appartementengebouw aan de andere kant van de De Génestetlaan hebben er last van. Het gaat in beide gevallen om twee ‘uithoeken’ van de wijk, langs het spoor en kennelijk anoniem en leeg genoeg.

Inrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw en de positionering van de nieuwbouw zouden, waar mogelijk, precies die anonieme en ‘lege’ indruk die een terrein op mensen kan maken, moeten voorkomen. Om dit te voorkomen moet er op ‘lege’ plekken eigenlijk altijd zicht zijn. Gelet op de huidige voorlopige plannen, zal met name voor de ruimte tussen het complex aan de kant van het Cruyff-court en de spoorlijn met geluidswal gelden dat er uitsluitend zicht is op wat daar gebeurt wanneer bewoners toevallig een keer uit het raam kijken of ’s nachts thuis komen. Ook parkeerruimtes, hetzij onder het complex, hetzij achter het complex, dragen al gauw een anoniem karakter. De precieze plaats en vorm die de parkeerruimte voor bewoners op het terrein krijgt, is van groot belang.

Van belang is verder de precieze plaats van de algemene ingang van de twee complexen. Het gebouw aan de andere kant van de De Génestetlaan heeft de ingang aan de verkeerde kant, afgeschot en zonder zicht vanaf de straatkant. Dat draagt niet bij. Goede verlichting is zeer belangrijk.

Tenslotte is van belang, dat weten we van de wijkagent, dat er voor overlastgevers geen geschikte vluchtweg is, in het geval er toezicht is. Als ze niet op tijd weg blijken te kunnen komen, komen ze niet meer. Dit zou mee gewogen kunnen worden bij de aansluiting van het terrein bij de parkeerplaats achter de Aldi. Dat aan die kant een uitvalsweg richting de Willemsweg voor de bewoners mogelijk wordt gepland, zou wat dit betreft een goed idee zijn."

Ferry Blüm,
Wijkraad Willemskwartier (06-14028364)

 

 

Stuworld Bouw

Omwonenden brachten van hun bezoek in september 2014 aan andere Stuworld complexen onderstaande foto's mee, waarop stijl en opzet goed te zien is. De Genestetlaan zal anders worden maar dat ligt nog op de tekentafel. 
Duidelijk is wel dat de gebruikte materialen en ontstane woonruimtes divers en kwalitatief in orde zijn.
Stuworld heeft in het Willemskwartier níet de intentie studenten te huisvesten, maar een mix van bewoners (werkend, vanaf 23 jaar tot 80) in een mix van appartementen vanaf zo'n 40 vierkante meters tot ongeveer 60 en 90 met prijzen vanaf misschien 400 á 500 euro.
Anders dan op de foto's ligt het in de De Genestetlaan te bouwen object vrij in het groen. Goed om te weten dat Stuworld met bewoners wil meedenken om het gebied enerzijds toegankelijk voor wijkbewoners te maken en anderzijds het gebied veilig wil houden. Stuworld kent een zogenaamd full service woningbeheer, van reparaties tot sleuteloverdrachten en van tijdige huurindexaties tot servicekostenafrekeningen. Ook de (sociale) veiligheid in en om het complex wil en kan de projectontwikkelaar realiseren.
Bij het ontwikkelen van het complex zullen omwonenden
gelegenheid krijgen in het bouwteam het project en omgeving mede vorm te geven, meldt u daarom aan bij

Ferry Blüm,
Wijkraad Willemskwartier (06-14028364)

Het zit niet mee met de bouw;

Een omwonende protesteerde tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de nieuwbouw. 
Bestremmingsplanwijziging verloopt stroef.
Communicatie met bewoners is niet optimaal. 
We mogen hopen dat de plannen van de projectontwikkelaar en gemeente doorgaan dit jaar, bouwhekken en zelfs de piketpaaltjes staan er al en de eerstvolgende stap is nu;
archeologisch onderzoek, munitieonderzoek, bodem saneren.

 

Verlanglijstje van bewoners  (verwoord door de Wijkraad Willemskwartier) is
-goede, veilige inrichting van (het terrein om) het complex
-een minimix aan woningen 
-betaalbaar (kleinere woning á  €500 en klein á €650)
-voor werkende jongeren (vanaf 23 jaar), ouderen vanaf 55 jaar,
-voor pakweg 50 tot 60 Willemskwartierders

 

-Bewoners
"Het is duidelijk geworden dat de te bouwen appartementen verhuurd worden met een huurprijs onder de aftoppingsgrens (huursubsidie). Uiteraard is dit feit van grote invloed om de toekomstige bewoning: welk deel van de ‘huurmarkt’ heeft interesse in een dergelijk huurappartement?
Bij alle nieuwbouw die er de laatste jaren in de wijk heeft plaatsgevonden, vonden de bewoners die actief bij de voorbereidingen en plannen voor de nieuwbouw betrokken zijn geweest, dat het eigen karakter van het Willemskwartier zoveel mogelijk behouden moest blijven. Saillant detail hierbij is dat van de gebouwde koopwoningen in de wijk er precies één gekocht is door bewoners uit de wijk die eerder van Portaal huurden. Dat zegt iets over de draagkracht van bewoners van de wijk. Huur onder de aftoppingsgrens is dus in elk geval in overeenstemming met een groot deel van de overige bewoning. Ook van het appartementencomplex aan de andere kant van de De Génestetlaan is er geen enkele door bewoners gekocht, maar uitsluitend door mensen van buiten de wijk.
Daar is niets op tegen. Van belang voor de wijk is vooral dat er mensen komen wonen die ‘iets’ met de wijk ‘hebben’, er zich een beetje voor interesseren en geen hechte en gesloten groep gaan vormen. Dus niet uitsluitend ‘studenten’, geen leden van een paar families , niet allemaal dezelfde afkomst en we hebben begrepen dat het ook geen verzorgingsflat wordt. Ook geen bewoners van een of andere instelling voor gehandicapten die zelfstandig kunnen wonen, niet omdat we iets tegen deze mensen hebben, maar van een dergelijke bewoning is er in het Willemskwartier al uitgebreid sprake in de Pater van Meursstraat, de Spieghelstraat en de Tollensstraat.

Een gemêleerde bewoning dus, waarop het voorlopige plan om appartementen met verschillende volumes die tot op zekere hoogte uitwisselbaar worden en onderling verbonden tot een groter geheel, goed kan aansluiten.
Tenslotte is het aantal appartementen dat gebouwd gaat worden van belang, voor omwonenden, voor huurders en voor de verhuurder. Voor omwonenden en huurders is de omvang van het complex van belang in verband extra verkeersbewegingen, maar vooral ook met de indruk van ‘massaliteit’ en anonimiteit die het geheel gaat maken. En de toekomstige verhuurder moet uiteraard zijn eigen bedrijfsvoering in de gaten houden. Het aantal appartementen, de te verwachten huuropbrengsten en de omvang van de bouwkosten houden onderling nauw verband.

-Huurprijs
Onze vraag aan de ontwikkelaar is of er bij de keuze voor het segment van de ‘huurmarkt’, dus voor een huur onder de aftoppingsgrens, ook rekening is gehouden met mogelijke regeringsmaatregelen en bezuinigingen m.b.t. de huursubsidie. Die toekomst is natuurlijk nog niet bekend, maar we willen er voor pleiten dat nog eens goed gekeken wordt of in de toekomst het grotere appartement niet relatief goedkoper zal blijven, dan het kleinere appartement. Zou de huurprijs van het kleine appartement momenteel € 550,- zijn, het grotere appartement kan, beneden de aftopping, niet veel meer dan € 650,- aan huur opbrengen, terwijl die extra € 100,- per maand misschien wel voor ½ keer grotere oppervlakte ‘staan’. Wanneer de huurmarkt mogelijk ‘vrij’ wordt en huren afhankelijk worden van de inkomsten van huurders, zullen grotere appartementen relatief goedkoper blijven dan kleinere. We willen hiermee dus pleiten voor een ook in de toekomst rendabele verhuur voor bewoners met de draagkracht van de wijk op dit moment. Gelet op de liberale koers van de regering is het risico dat bij een groot aantal kleine appartementen een deel ervan leeg blijft omdat het onbetaalbaar wordt of onaantrekkelijk voor bewoners die er wel de draagkracht voor zouden hebben. Kort gezegd: het te kiezen aantal appartementen heeft ook grote invloed op de misschien al zeer nabije toekomst van huurmarkt en Willemskwartier.

-Tegengaan overlast
"Sinds tien of elf jaar staat achter het voetbalveld op het voormalige Hermes-terrein de JOP. Het feit dat deze JOP daar staat is zeker niet de oorzaak van de jarenlange overlast, want de JOP heeft er niet altijd gestaan en stond ook ooit aan de andere kant van de speeltuin. Het gaat in de regel om drugsoverlast, meestal komend vanaf de Willemsweg, en slechts voor een klein deel door bewoners van de wijk. Betrokkenen komen ook van elders. Een en ander vindt met name gedurende de zomermaanden plaats, soms tot heel diep in de nacht, tot de vroege morgen aan toe met bijkomend geluidsoverlast en intimidatie van bewoners.

In 2013 is er in samenspraak met bewoners met bewakingscamera’s, extra toezicht en huisbezoeken tegen opgetreden en dat heeft tot resultaat geleid. Of de overlast daarmee tot het verleden behoort, moet worden afgewacht.

Dat op een nu nog grotendeels leeg, en weinig gebruikt terrein (op het voetbalveld wordt bijna nooit gespeeld sinds het Cruyff-court het oude speelveldje heeft vervangen), naast het oude loodsterrein (waar ’s avonds en ’s nachts niemand is) woningen worden gebouwd, is niet de garantie dat er geen overlast meer zal zijn. De aanwezigheid van bewoners tegenover dit terrein heeft er immers ook geen einde aan gemaakt. Ook de bewoners van het nieuwe appartementengebouw aan de andere kant van de De Génestetlaan hebben er last van. Het gaat in beide gevallen om twee ‘uithoeken’ van de wijk, langs het spoor en kennelijk anoniem en leeg genoeg.

Inrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw en de positionering van de nieuwbouw zouden, waar mogelijk, precies die anonieme en ‘lege’ indruk die een terrein op mensen kan maken, moeten voorkomen. Om dit te voorkomen moet er op ‘lege’ plekken eigenlijk altijd zicht zijn. Gelet op de huidige voorlopige plannen, zal met name voor de ruimte tussen het complex aan de kant van het Cruyff-court en de spoorlijn met geluidswal gelden dat er uitsluitend zicht is op wat daar gebeurt wanneer bewoners toevallig een keer uit het raam kijken of ’s nachts thuis komen. Ook parkeerruimtes, hetzij onder het complex, hetzij achter het complex, dragen al gauw een anoniem karakter. De precieze plaats en vorm die de parkeerruimte voor bewoners op het terrein krijgt, is van groot belang.

Van belang is verder de precieze plaats van de algemene ingang van de twee complexen. Het gebouw aan de andere kant van de De Génestetlaan heeft de ingang aan de verkeerde kant, afgeschot en zonder zicht vanaf de straatkant. Dat draagt niet bij. Goede verlichting is zeer belangrijk.

Tenslotte is van belang, dat weten we van de wijkagent, dat er voor overlastgevers geen geschikte vluchtweg is, in het geval er toezicht is. Als ze niet op tijd weg blijken te kunnen komen, komen ze niet meer. Dit zou mee gewogen kunnen worden bij de aansluiting van het terrein bij de parkeerplaats achter de Aldi. Dat aan die kant een uitvalsweg richting de Willemsweg voor de bewoners mogelijk wordt gepland, zou wat dit betreft een goed idee zijn."

Ferry Blüm,
Wijkraad Willemskwartier (06-14028364)

 

 

Stuworld Bouw

Omwonenden brachten van hun bezoek in september 2014 aan andere Stuworld complexen onderstaande foto's mee, waarop stijl en opzet goed te zien is. De Genestetlaan zal anders worden maar dat ligt nog op de tekentafel. 
Duidelijk is wel dat de gebruikte materialen en ontstane woonruimtes divers en kwalitatief in orde zijn.
Stuworld heeft in het Willemskwartier níet de intentie studenten te huisvesten, maar een mix van bewoners (werkend, vanaf 23 jaar tot 80) in een mix van appartementen vanaf zo'n 40 vierkante meters tot ongeveer 60 en 90 met prijzen vanaf misschien 400 á 500 euro.
Anders dan op de foto's ligt het in de De Genestetlaan te bouwen object vrij in het groen. Goed om te weten dat Stuworld met bewoners wil meedenken om het gebied enerzijds toegankelijk voor wijkbewoners te maken en anderzijds het gebied veilig wil houden. Stuworld kent een zogenaamd full service woningbeheer, van reparaties tot sleuteloverdrachten en van tijdige huurindexaties tot servicekostenafrekeningen. Ook de (sociale) veiligheid in en om het complex wil en kan de projectontwikkelaar realiseren.
Bij het ontwikkelen van het complex zullen omwonenden
gelegenheid krijgen in het bouwteam het project en omgeving mede vorm te geven, meldt u daarom aan bij

Ferry Blüm,
Wijkraad Willemskwartier (06-14028364)