KONINGINNEDAG BIJ SPEELTUIN HET GENESTETJE

Geplaatst op: 2 mei 2011, laatste aanpassing: 4 mei 2011

Vandaag stond Koninginnedag op het programma in speeltuin Het Genestetje. Toen iedereen van Speel-GOED aangekomen was op de locatie met de materialen gingen we even overleggen hoe we de spellen het beste konden gaan neerzetten in de speeltuin. We hadden allerlei hele leuke Nederlandse spelletjes bedacht en hopelijk waaide de regenwolkjes over. We gingen spijkerpoepen, blikgooien, zaklopen, koekhappen en sjoelen. We gingen op pad met de speelgoedportemonnee om de handtekeningkaarten even uit te printen bij ’t Hert. De kinderen kregen namelijk allemaal een handtekeningkaart. Toen voelden we helaas de eerste druppeltjes uit de lucht vallen en ging het regenen, maar dit mocht de pret niet drukken. De Oranje vlaggetjes opgehangen, alles klaar gezet voor de spellen en ja hoor daar kwamen de eerste kinderen al aangerend en wat een geluk het was droog. We gaven ze een handtekeningkaart met daarop alle spellen. 

 

Zodra zij een spel goed gespeeld hadden kregen zij een handtekening van de begeleider die bij het spel stond, had je alle handtekeningen, dan had je het perfect gedaan en kreeg je een leuk prijsje. Maar liefst 23 kinderen deden enthousiast mee aan de leuke Nederlandse spelletjes. Ze gooiden met de ballen het blik omver, ze hapten veel in koeken, ze racete tegen elkaar bij het zaklopen en natuurlijk werden er veel punten gescoord bij het sjoelen. Er waren al snel kinderen met de kaart vol en konden zij hun prijs in ontvangst nemen, dit was een heel vette medaille.

 

Trots hingen ze de medailles om hun nek en lieten ze die aan ons zien. Nadat iedereen de spellen succesvol had afgerond, dook Spee-go uit het niets op. Een enorm lieve tijger die met alle kindjes op de foto wilde, eerst met de hele groep en later mocht je ook alleen op de foto, dat was echt heel leuk. Spee-go verdween en de kinderen gingen nog lekker spelen in de speeltuin. Ze kregen nog wat drinken en wat lekkers en wij ruimde intussen alles op. Er volgde een korte nabespreking over deze geslaagde middag met heel veel blije winnaars.