Het Kleurrijk naar de Pindakaasprins

Geplaatst op: 9 april 2014, laatste aanpassing: 14 februari 2016

Dinsdag 16 februari gaan de leerlingen van Het Kleurrijk  (groep 4 t/m 8) naar de muziektheatervoorstelling De Pindakaasprins in de schouwburg. Groepen 4 en 5 gaan met de stadsbus, de andere lopend naar deze muzikale voorstelling vol regen, sprookjes en barok&rol;
Er was eens -niet zo heel lang geleden- een straat, waar het altijd regende, dag in dag uit. In de straat stond een huis, 

waar altijd ruzie was, jaar in jaar uit. In het huis woonde een gezin: een vader, een moeder en drie kinderen. Je had Esmaraldadina, zij was de oudste.Jaak was de jongste. En Valentijntino zat daartussenin.

Op een dag besluiten de kinderen dat het genoeg is geweest. Er moet een oplossing komen voor al die ruzie en al die regen. Dan horen zij van een oude wijze man die woont in het bos (achter de speeltuin, achter het winkelcentrum, achter het nieuwe flatgebouw). Hij zou leven van de wind en praten met de dieren, misschien heeft hij de oplossing! Die avond klimmen ze uit het raam en gaan ze op zoek naar de wijze man. Een lange tocht dwars door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en… een pindakaasprins.

Onversneden rock & roll en zinderende barok begeleiden de drie helden op hun avontuurlijke tocht. Een voorstelling voor iedereen die weleens door de regen heeft gelopen.

 

De Pindakaasprins