groen Spieghelplein in Spieghelstraat

Geplaatst op: 20 augustus 2014, laatste aanpassing: 27 augustus 2014

In het ontwerp Spieghelplein (in de Spieghelstraat) is " bekeken hoe het plein zo groen mogelijk te maken"  en  "om het voetpad tussen het park en de straat op te heffen." Er is "een maximaal aantal bomen geplaatst en de haag aan de zuidzijde (Hofdijkstraat-red.) doorgetrokken tot in de hoek, plantvakken zijn speelser door de ronde vormen en prullenbak bij de picknick plaats. " aldus gemeente Nijmegen i.c. de ontwerper. Info gemeente:  a.maassen@nijmegen.nl ,tel. 0652751734.

ter verduidelijking;
Op de schets bovenaan de 3 nieuwe parkeervakken aan de Spieghelstraat. Rechts de bomen in de Hofdijkstraat.


Aan de boven, onder, rechter en linker (Hofdijkstraat)-zijde van het speelplaatsje komt een haag. Deze haag moet nog groot groeien en daarom wordt er een eenvoudige draadraster in geplaatst, zodat men er niet door kan lopen. Ook kinderen kunnen dan dus niet de straat op rennen.

In de haag rechts een poort die uitkomt op de Hofdijkstraat. Deze poort is bedoelt voor gebruikers en voor de maaimachine.

Langs de haag aan de binnenzijde: groenstrook van heesters. In de soorten waarover eerder is gesproken. Deze strook is het breedst bij woning in de binnenhoek van het pleintje.

In het midden van het pleintje het speeltoestel "Vogel". De blauwe streepjeslijn eromheen is de ruimte die wettelijk nodig is als vrije 'valruimte'. Hierbinnen mag dus niets worden geplaatst.

Onderin een paar verticale rechthoeken bedoeld als houten zitbank met poten van een ronde stam zoals bewoners aangaven. Hier staat de prullenbak bij.

Bovenin 3 vierkantjes: houten zitblokken.

Er komen vier bomen op het pleintje.

Ondergrond wordt gras.