een groene Spoorkuil

Geplaatst op: 15 februari 2012, laatste aanpassing: 24 augustus 2016

Zondag 28 augustus organiseren de buren een feestelijke borrel, een wandeling en een informatiemarkt in de Spoorkuil Bottendaal (trap voetbalveld).
 

Georganiseerd door de 
Bewoners Organisatie Bottendaal.
Van 15.00 tot 18.00 uur,
trap naar het voetbalveld.

 

 

2016

Bottendaal gaat verder met de acties voor het behoud van het fraaie seinhuis en van het groengebied in de Bottendaalse Spoorkuil.
De spoorkuil Bottendaal inclusief seinhuis is te koop gezet door NS en om te voorkomen dat een projectontwikkelaar het volzet met flats zijn Bottendalers naar de gemeenteraad gestapt ('geen aanpassing bestemmingsplan voor bouw') en hebben een symbolisch bod van een tientje op hun kuil gedaan.
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Werkgroep Spoorkuil Bottendaal: spoorkuil.bottendaal@gmail.com 

Petitie
In mei 2016 startte Bewonersorganisatie Bottendaal een petitie om de spoorkuil groen te houden. Met de actie “Houdt onze spoorkuil groen” gaan vrijwilligers de komende dagen handtekeningen ophalen in de wijk. De buurtmoestuin wordt tot en met woensdag 7 juni in de avonden ingericht als informatiepunt. De handtekeningen worden woensdagavond 8 juni overlegd aan de gemeenteraad, die dan het verzoek van de bewoners zal bespreken. 

Seinhuis
De bewonersorganisatie maakt zich naast het behouden van groen ook hard voor het verwaarloosde seinhuis in de spoorkuil. Sinds 2013 zijn wijkbewoners actief om het gebied nieuw leven in te blazen, in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Op een recente oproep van de stichting SLAK om het seinhuis een creatieve functie te geven, zijn meer dan vijftig serieuze reacties binnen gekomen. Het plan staat nu echter op losse schroeven, omdat gebiedseigenaar NS het terrein snel wil verkopen. 

Ingezonden brief
In april heeft Werkgroep Spoorkuil Bottendaal samen met de bewonersorganisatie een brief aan de gemeenteraad gestuurd over het groengebied en de aanstaande verkoop van het seinhuis. Met deze brief maakten de bewoners kenbaar een bod te willen uitbrengen op het gebied en vroegen zij de raad hen in hun plannen te ondersteunen.