CAFE DE MUNT NIJMEGEN

Geplaatst op: 30 oktober 2011, laatste aanpassing: 5 februari 2013

In 2012 is Suzan -om meerdere redenen- gestopt met het café.

 

Jammer, het is niet anders.

 

 

 

 

Sinds november 2010 is er nieuw leven geblazen in café De Munt op de hoek van de Groenestraat en de Muntweg.

Suzan Roeven van het Potgieterplein in het Willemskwartier heeft het café overgenomen van Rolf van de Wetering. Suzan is bepaald geen onbekende in het Willemskwartier: ze heeft jarenlang de oudjaarsnachtactiviteiten op het Potgieterplein mee-georganiseerd.
Haar plannen? 
‘De Munt is altijd een buurtcafé geweest’, zegt Suzan, ‘en dat moet zo blijven. Een bruin café voor de Hazenkamp, Muntenbuurt, Landbouwbuurt, Kolping en het Willemskwartier. Ik heb de kleuren er op aangepast’.

 

 

Zaterdag 26 november 2011 in café De Munt viering van het éénjarig bestaan!

Met medewerking van artiesten als Gordon de Kiefte, Laura en Jacky.

Café De Munt, Groenestraat 279, tel. 024 8452070.

 

 

CAFE DE MUNT NIJMEGEN
CAFE DE MUNT NIJMEGEN
CAFE DE MUNT NIJMEGEN
CAFE DE MUNT NIJMEGEN

Boekpresentatie Landbouwbuurt, herfst 2011

 

Tientallen jaren voordat café De Munt verbouwd werd (in 1931 volgens de gevelsteen) stond er midden op de kruising een dikke beukenboom waar banken omheen waren gemaakt. De Munt was toen, sinds de bouw in 1913, een koffiehuis. En blijkens foto’s uit het begin van de vorige eeuw maakte menigeen gebruik van dit ‘terras’ om eens in het uur een paard-en-wagen langs te zien komen.

Het café en de woning werden in 1913 gebouwd door J.Bos, later verkocht hij het pand aan Langenhof (1921): café Langenhof. Ook was er mogelijkheid tot overnachting waartoe boven drie kamers beschikbaar waren.
Na de oorlogsjaren neemt schoonzoon J.Albers de zaak over, het biljart verdwijnt, het lokaal wordt geschikt gemaakt voor ontvangst van middelgrote gezelschappen en er wordt, aan de zijkant, een automatiek/frituur geopend waar zelfs halve haantjes verkrijgbaar waren.
Vanaf de jaren '60, wanneer Albers verderop een slijterij/automatiek is begonnen, verandert het café verschillende keren van eigenaar en naam.

 

 

Suzan en personeel van De Munt. Klik voor een vergroting.


Café De Munt
Groenestraat 279
6531 HL Nijmegen
Tel. 024 8452070
Openingstijden: Donderdag t/m Zondag van 16.00 tot 01.00 uur
Link naar Hyves van Café De Munt.

 


Fotogalerij mei 2011

Klik op een foto voor een vergroting.