Willemsweg tot 4 september afgesloten

Geplaatst op: 15 juli 2017, laatste aanpassing: 16 augustus 2017

De Willemsweg is momenteel, wegens werk aan de Graafseweg op het spoorviaduct, aan de stadskant afgesloten tot en met 3 september. Behalve voor voetgangers en fietsers. De bus kan oversteken (en ja, 't bushokje komt terug).
De Graafseweg wordt versmald, geasfalteerd en van fietspaden voorzien FILMPJE incl. aansluiting op de Tollensstraat-fietsroute.
De Graafseweg wordt afgesloten vanaf Keizer Karelplein tot en met de Rozenstraat. 


Voor fietsers en voetgangers blijft de weg wel toegankelijk. Voor bestemmingsverkeer is de weg nog bereikbaar tot aan de Burghardt van den Berghstraat/Arend Noorduijnstraat en tot aan de Rozenstraat. In de laatste week van augustus wordt de weg geasfalteerd en wordt de belijning aangebracht. Dan is de Graafseweg afgesloten vanaf het Keizer Karelplein tot en met de Rozenstraat. 

 

Eerder leidde de versmalling tot veel vragen over nut en doorstroming. Bewoners en een tweede onderzoek blijken positief ten opzichte van de verandering. 

 

De rustige vakantieperiode wordt aangegrepen om grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de beide spoorwegviaducten waar de Graafseweg overheen loopt. De gemeente voert tegelijkertijd wegwerkzaamheden uit zodat er maar één keer hinder is voor het verkeer.


De komende weken wordt het wegdek op de viaducten vervangen en worden de fietspaden geasfalteerd en waar mogelijk verbreed. Ter hoogte van Dobbelman wordt het fietspad verlegd. Het fietspad komt daar op dezelfde hoogte als de auto’s. De huidige steile afrit wordt straks alleen nog maar gebruikt door voetgangers. Staduitwaarts gaat het aantal rijstroken op het spoorviaduct terug van twee naar een rijstrook. Op het deel tussen Keizer Karelplein en Arend Noorduijnstraat blijven twee rijstroken zodat het verkeer voldoende ruimte heeft om in te voegen. Om de doorstroming op de weg te verbeteren worden verder nog de kruispunten met de Arend Noorduijnstraat/Burghardt van den Berghstraat en het kruispunt met de Willemsweg veranderd. Ook komen er nieuwe verkeerslichten die flexibeler in kunnen spelen op het verkeersaanbod. 

 

Willemsweg tot 4 september afgesloten
Willemsweg tot 4 september afgesloten
Willemsweg tot 4 september afgesloten
Willemsweg tot 4 september afgesloten
de Willemsweg aansluiting Graafseweg
rechts: het Keizer Karelplein