Opschoondag 15 maart 2008


Samen met bewoners, en met wat hulp van de gemeente, DAR en Portaal, wilde de SP het Willemskwartier dit jaar in het licht zetten. Uit het wijkonderzoek en de daarop volgende bewonersavond in de wijk bleek dat zwerfvuil een van de belangrijkste punten is bij het streven om de wijk nog beter te maken.
Bewoners, schoolkinderen, Wijkraad, Portaal en Open Wijkschool hebben deze dag met vereende krachten tot een succes gemaakt. Maar liefst zes schoonmaakploegen trokken deze dag de wijk in om de straten op te schonen. De SP was overtuigend aanwezig in de personen Jola van Dijk, Hans van Hooft Jr. en wethouder Hans van Hooft. Ook wijkbeheerder Rob van de Wetering en wijkmanager Jan Bannink werden bij de schoonmaakploegen ingedeeld, net als Jan Gerrits van Portaal.

Hier hebben we het bewijs van deze geslaagde samenwerking tussen al deze partijen, in de vorm van een diashow. Zie je wel dat het kan?

Er vinden inmiddels (we schrijven nu oktober 2010) elk jaar twee opschoondagen plaats in het Willemskwartier georganiseerd door de bewoners (Wijkraad Willemskwartier). Dat is te zien, wanneer je door de wijk rijdt is er nog maar weinig zwerfvuil te zien. Ook dank aan de school, aan Portaal (Jan Gerrits), het wekelijkse Zwerfvuilteam (woensdag maken de schoolkinderen de wijkschoon) en (vrijdagse schoonmaak) Stichting Dagloon. Bewoners, vrijwilligers en professionals hebben een ware inhaalslag gemaakt. En zo hoort het !

filmpje 2009 en foto's 2010

volgende Opschoondag:
3 november 2010, Opschoondag in de wijk, 13 uur (start:school)

We willen altijd kinderen en ook altijd begeleiders of ouders mee laten doen: aanmelden bij Ferry, 06-14028364

Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak

Voorkom zwerfafval