Nieuwe Plannen:

2008

Nieuwsbrief Portaal mei 2008

Beetsplein e.o. Portaal heeft in mei 2008 in een nieuwsbrief aangekondigd onderzoek te gaan doen naar onder andere de twee complexen (geel) op het Beetsplein en Heyestraat, en een deel Hofdijkstraat.


Heijestraat, waar óók groot onderhoud zal plaatsvinden

Maerlantstraat Verder heeft Portaal vier woonblokken (roze) in de Maerlantstraat (eengezinswoningen, boven- en benedenwoningen) die ook onderzocht gaan worden. Het gaat ook om woonblokken aan de Thijmstraat, Willemsweg, Tesselschadestraat, Anna Bijnsstraat, Jan Luykenstraat, Ruusbroecstraat en Hofdijkstraat.

In december 2008 zullen de betrokken huurders geïnformeerd worden over de resultaten van deze onderzoeken.

2009

Niet dus.
Ondertussen is de kredietcrisis losgebarsten en houdt Portaal de hand op de knip. In juni 2009 zijn de laatste steekproeven van het onderzoek van de woningen genomen. Het bureau TechnoConsult zal in augustus de resultaten aan Portaal overhandigen, daarna gaat Portaal weer bekijken wat er mee gaat gebeuren. Dat kan wel even duren.

Maerlantstraat en omgeving, bestaande uit delen van Jan Luykenstraat, Willemsweg, Hofdijkstraat, Thijmstraat, Ruusbroecstraat, Ds. Ter Haarstraat, Tesselschadestraat en Anna Beijnsstraat.
Hoe dan ook, de komende tien, twaalf jaar zal er hier niet gesloopt worden. Zeker niet vanwege de kredietcrisis.

Jawel,
december 2009 is er resultaat van het onderzoek naar het lot van de oudbouw, Portaal besluit tot groot onderhoud. Aldus de brief aan de bewoners.

Contactpersonen:
Buurtbeheerder Jan Gerrits, Willemsweg 87
Gebiedsadviseur Ruud Maassen
Woonadviseur Paul Bubeck
Projectmedewerkster Bep Kosse.

Zij zijn te bereiken via 0800-7678225. Of bel de klantenservice: 01318-898989.Tesselschadestraat